Reolin Go och Reolink GO PT som åtelkamera


Reolink Go och Reolink Go PT fungerar utmärkt att använda som åtelkamera, om inte bättre än den gamla varianten. 

Reolink Go och Reolink GO PT är batteridrivna 4G kameror som skickar all information via data på 4G/3G nätet till användernas telefon via Reolink Appen. Hur fungerar detta då på åteln i skogen? 


Mycket bra är vårt svar! 


Tack vare batteridriften kan den monteras precis som en traditionell åtelkamera. 4G tekniken gör att all information skickas till användarens telefon via Reolink appen. Detta gör att alla inställningar görs via appen. Glöm besök hos kameran för att tömma minneskort, ändra telefonnummer, eller e-postadresser. Allt detta sköts via appen. Inga fler SMS eller MMS

Reolink Go och Reolink Go PT stödjer också livestream, som gör att du kan se vad som händer live på åteln när du vill! Något som vi använder när man sitter och vakar på åteln. Fördelen är du kan stänga igen kojan och se direkt i kameran vad som händer. 

I Reolink Appen kan du som användare  dela kameran med ett obegränsat antal personer. Vilket gör att ett helt jaktlag kan ha tillgång till kameran och se vad som händer på er åtel. 

Hur är då kvaliten på filmerna? 

Kamerorna har en 2MP sensor som filmar i 1080p. Reolink Go har en 130 graders synvinkel och Reolink Go PT har en 100 graders synvinkel. IR räckvidden är 10-15m beroende på terräng. Detta kombinerat med Reolinks Starlight sensor för att kameran klarar att se betydligt längre än 15m på natten. I filmen nedan är en Reolink Go monterad på 10m avstånd från åteln. 

Batteritid på Reolink GO PT är ca 1 månad vid normal aktivitet och normal uppkoppling mot kameran. med normal aktivitet menar vi några besök per natt. 

Reolink GO får ca 2 månader på en laddning vid samma användande. 


Vi rekommenderar att använda en Reolink Solpanel. Då ökar batteritiden drastiskt och kameran blir nästintill underhållsfri på sommarhalvåret. Panelen ingår vid köp av Reolink GO PT och säljs separat vid köp av Reolink GO.

Om du har en åtel med konstant aktivitet under nätterna rekomenderar vi att du köper till en 12V till 5V micro USB adapter. Så att kameran kan stödladdas med ett 12V batteri. 

Länk till produkter:


Reolink Go

Reolink Go PT
Reolink Solpanel